Annonser





fredag 22 januari 2010

10 TIPS vinnande mässdeltagande

1. Planera i tid
Har ni bestämt er för deltagande på mässa eller utställning går det inte att planera genomförandet veckan före. Den som är först kan välja!

2. Fastställ syfte och mål
Det måste var lika naturligt att bestämma syfte och sätta mål inför en mässa, som det är i andra sammanhang. Utan mål har du svårt att bedöma resultatet!

3. Lyssna till erfarenhet!
Hur gick det förra gången? Vad kan ni göra bättre? Dra nyttja av egna erfarenheter och våga testa nya saker.

4. Effektiva möten!
Använd er av de mötesformer som erbjuds: montern, miniseminarier, konferenser,
sociala kvällsaktiviter. För att öka effekten kan du börja redan ett par veckor före.

5. Fokusera utvalda produkter och budskap
Exponera några få produkter. Försök inte att täcka in alla produkter på en alltför liten yta. Det som ska lysa i montern är ni själva; budskap, produkt eller tjänst. Inte en inhyrd stå-uppare eller spektakulär tävling!

6. Bygg in en bra ”eye catcher ”
Hur kommer er monter att synas i bruset på mässan? Vad är det som får besökarna att stoppa till? Montern ska signalera samma budskap som övrig marknadsföring.

7.   Skaffa besökare
Det ska inte vara slumpen som avgör vem som besöker er på mässan. Lita inte på att mässarrangören har bjudit in rätt människor. Bjud in själv! I annonser, på fakturor, vid besök, genom hemsidan, i hälsningsraden på alla e-post.

8. Fler mediakontakter!
Många mässor besöks av journalister. En bra mediakontakt under mässan kan ge många positiva effekter. Skriv och sänd pressreleaser 5-6 veckor före mässan.

9  Träna monterpersonalen!
Medarbetarna är avgörande för ett riktigt bra mässdeltagande. Att agera rätt på hemmaarenan, er monter, är en av de viktigaste sakerna för att bli ihågkommen. Träna monteragerande en vecka före mässan.

10 Förbered uppföljningen
Förbered uppföljningen redan i planeringsstadiet. Gör en snabbuppföljning varje dag och direkt efter mässan. Följ upp hela mässresultat efter 3-6 månader.

11. Kroppspråket avslöjar dig!
På en mässa finns det inte utrymme för ”dåliga dagar”. Din sinnesstämning kan avläsas i ditt kroppspråk. Tänk på vad du säger -  både i ord och handling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar